7 Kasım 2013 Perşembe

1YABANCI DİZİ- SEINFELD

Bugün sizlere çok tesadüfi olarak izlemeye başladığım bir diziden bahsedeceğim. İzleyenler var mı bilmiyorum, ben daha önce hiç duymamıştım. Bana bir dizi tavsiye edin dediğimde de tavsiye eden olmamıştı. Oysa çok izlenen , yayınlandığı dönemde baya meşhur olan bir diziymiş. 


Dizi 1989-1998 yılları arasında 9 sezon yayınlanmış ve Emy ödülü kazanmış. Aslında sitcom demek daha doğru olur . Hatta hatırladığım kadarıyla dizinin senaristi Jerry Seinfeld sitcom u ilk uygulayan kişi.
Jery Seinfeld hem diziyi yazan kişi hem de başrol oyuncularından biri. Dizi onun adını taşığı için başrol onun gibi duruyor ama diğer 3 ana karakter yanında baya sönük kalıyor. 4 tane başrol var diyebiliriz yani. Bir sürü de yan karakter var ki onlarında ana karakterlerden aşağı kalır yanı yok hani. 
Dizi New York' da geçiyor ama Los Angeles' da çekiliyormuş. Karakterlerin hepsi birbirinden eğlenceli. Hele George Costanza muhteşem, muhteşem=) İlk bölümlerde George biraz arka planda ama bölümler ilerledikçe George başrole oturuyor diyebiliriz aslında.
Elaine Benes biraz gıcık bir karakter. Kendini beğenmiş, ukala ve kıskanç. Aslında ilk bölümlerde baya sevmiştim ama sonlara doğru iyice çekilmez bir kız oldu. 
Cosmo Kramer' ın hareketleri, mimikleri çok iyi.
Bunların dışında George' un patronu, Kramer' ın avukatı ve Newman muhteşem.

*Görseller internetten alınmıştır

Ayrıca bu dizi Amerika' yı daha iyi tanımamıza yardımcı oluyor. Bizim daha yeni yeni yapmaya başladığımız şeyler 20 yıl önce orada yapılıyormuş. Mesela bölümün birinde arabalarını engelli yerine park ediyorlar. Sonra başlarına gelmeyen kalmıyor. Biz 2013 yılında daha öğrenemedik bunu=/
Ülkemize yeni gelmiş olan Oreo bisküvisini onlar o zaman yiyor mesela.Bunun gibi daha bir sürü şey var. Bol bol marka duyacaksınız.
Ben şu an son sezona geldim. Hiç bitmesini istemiyorum. Benim gibi komedi seviyorsanız mutlaka izleyin derim. 

İyi Seyirler!

4 yorum: