28 Ekim 2013 Pazartesi

1FİLM BLACK- SANJAY LEELA BHANSALI

 

Son zamanlarda bu filmin adını çokça duyar olduk. Bunun sebebi de "benim dünyam" filminin bu filmden çalıntı olduğu iddiaları. Bununla ilgili pek çok iddia ortaya atıldı. Çalıntı değil esinlenme dediler. Benim dünyam filmini izlemediğim için bu konu hakkında yorum yapamayacağım.

122 Dak.

IMDB Puanı: 7,9

Filmde kör ve sağır bir kızın öğretmeni sayesinde hayata tutunmasını anlatıyor. Öğretmen sıradan bir öğretmen değil, hayatını, görmeyen ve  duymayan insanlara "ışık" olmaya adamış bir öğretmen. Ailenin maddi durumu çok iyi olmasına rağmen kızlarına nasıl davranacaklarını bilmiyorlar ve böylece öğretmen Michelle ile biraraya geliyor. Aralarında gerçekten çok güçlü bir bağ oluşuyor. Michelle kendi ayakları üstünde durmaya başladığı sıralarda ise öğretmen hastalanmaya başlıyor . Bu sefer roller değişiyor ve kız öğretmenine yardımcı olmaya çalışıyor. 

Ülkemizde Beren Saat' den dolayı bu rol ön plana çıktı. Yalnız bu filmi izlediğinizde göreceksiniz ki Michelle' in küçüklüğünü oynayan oyuncu ( Ayesha Kapoor) muhteşem, muhteşem, muhteşem! Kızın gerçekten kör olmadığına inanamadım. Bu kadar mı inandırıcı oynanır.

Bunun dışında filmde çok can alıcı sahneler vardı. Öğretmenin kıza ilk öğrettiği kelime "su". Yıllar sonra öğretmen hasta olup hafızasını kaybettiğinde de ilk hatırladığı kelime "su" oluyor. Bu sahne çok etkileyiciydi.

Bir başka sahne de ise , kız öğretmenini hastanede ziyarete gidiyor ve onun yatağa zincirlendiğini anlıyor. O an zincirleri koparmaya çalışması da beni benden aldı. Bu durumda bile tutsaklığı kabul etmemesi bir başka etkileyici sahneydi.



İki kardeşin durumu da çok iyi verilmişti. Michelle' in bir de Sara adında kızkardeşi var. Herkes Michelle ile ilgilendiği için o arka plana atılmış. Sara evleneceği için damat tarafı ile aile yemeği veriliyor. Burada Michelle tarafından yazılmış bir mektup öğretmeni tarafından okunuyor. Beni ağlatan bir diğer sahne de bu mektup oldu.

Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Mendillerinizi hazırlayın.

İyi Seyirler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder