17 Ekim 2014 Cuma

RUSYA- ST PETERSBURG GEZİSİ - I

      Uzun bir aradan sonra nihayet bloguma geri dönebildim. Bundan sonra da böyle devam edeceğimi düşünüyorum çünkü düzenimi yavaş yavaş oturtmaya başladım. Ev için Turkcell Vınn aldım daha önce internetim yoktu. Neyse asıl konumuza dönelim. 1 ay kadar önce kongre dolayısıyla St Petersburg'a gittim. Gezmek için çok fazla vaktim olmadı ama belli birkaç yeri görme fırsatım oldu. 
     En başından ayrıntılı şekilde anlatmaya çalışacağım. Gitmek isteyenler için belki bir faydam dokunur. 

     Kongre dolayısıyla gittiğim için uçak paramı okul karşıladı. Bunun için de fazla pahalıya almamam gerekiyordu. Kongreden 1 hafta önce aldığım için yeterince pahalı olacaktı zaten. Moskova üzerinden aktarmalı bilet daha uyguna geliyordu biz de öyle yaptık. Gidiş-dönüş kişi başı 1.684 TL ye geldi. 3-4 ay önceden 600-800'e alan vardı. Bu arada firma, kaldığımız şehirden StPetersburg'a kadar THY idi (güya!).  Ankara' ya indik. Moskova uçağı için 4 saat beklememiz gerekiyordu. 4 saat geçti uçağa bindik 20 dk gitmiştik ki sorun olduğunu geri dönmemiz gerektiğini anons ettiler. geri döndük ve 3,5-4 saat öylece bekledik. Tabi bu arada haklı olarak sonraki uçağı kaçırdıkları için sinirlenenler oldu. Bekleme süresince zorla da olsa dürüm ve içecek servisi yaptılar ama sorun neydi ne oldu hiçbir bilgi vermediler. Uçağımız tamir edilemediği için (demek ki sorun büyüktü) başka bir uçağa bindik ve yaklaşık 3 saat sonra Moskova Vnukovo Havalimanı'na indik. Biz diğer uçağı beklerken Moskova'yı da gezeriz diye düşünmüştük ama uçak geç kalınca tabi gezemedik. 


Ankara Moskova arası verilen menü çok lezzetliydi.


    Bavullarımızı teslim ederken bize bavullarımızı St Petersburg'dan alacağımız söylenmişti. Karşılaştığımız Türk yolcular yine de kontrol etmemiz gerektiğini söylediler ki zaten bakacaktık. İyi ki bakmışız yoksa bavullarımız orada kalacaktı. Güya Moskova- StPetersburg arası da THY ile gidecektik ama olmadı. Çünkü THY Rusya içinde UTAIR ile anlaşmış. Bu durum da birkaç yolcuyu sinirlendirdi. Bavullarımız aldık ve StPetersburg uçağı için check-in yapmak için THY contuar (burada ne desem bilemedim) ını aradık. THY'de kimse yoktu bir süre bekledik neyse bir kadın geldi. Biz Türk görevli olur diye bekliyorduk ama THY görevlisi ne Türkçe ne de İngilizce biliyordu (Rusya'ya hoşgeldiniz!).  Zar zor anlaştıktan sonra bavullarımızı verdik ve uçağımızı beklemeye başladık. O kadar çok bekledik ki bu arada ki beklemede neler yaptık inanın şu an hiç aklıma gelmiyor=). En sonunda bu uçağa da binip gece 1 gibi StPetersburg'a inebildik. Konaklayacağımız (ileride bunun detaylarını da yazacağım) yere giriş öğlen 2'ydi ama ben onu 10'a çekebilmiştim. Sabaha kadar havalimanında kalmak zorunda kaldık. Gelirken Rus Rublesi alalım diye düşünmüştük ama EUR alın oradan değiştirirsiniz demişlerdi biz de öyle yaptık. Ben 250 EUR almıştım yanıma nakit olarak. 100 EUR havalimanında bozdurdum. Bu da yaklaşık 5000 Ruble yaptı. 
Böyle bir anda kestim ama ilk bölüm baya yazı ile doldu. İlk bölüm bu kadar olsun=)


İyi Gezmeler!