30 Temmuz 2014 Çarşamba

1GEZİ - EDİRNE

Bayram sebebiyle uzun zamandır istediğimiz Edirne'ye gittik. Böylelikle Trakya bölgesini de görerek tüm bölgeleri tamamladık. 1 gece Edirne Öğretmenevi'nde kaldık ertesi sabah İstranbul'a geçtik. Eşyalarımızı koyup biraz dinlendikten sonra yürüyerek Selimiye Camii'ne gittik. 



Selimiye Cami Edirne'de bulunan, Osmanlı padişahı II. Selim'in Mimar Sinan'a yaptırdığı camidir. Sinan'ın 90 (bazı kitaplarda 80 olarak geçer) yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" dediği Selimiye Camii gerek Mimar Sinan'ın gerek Osmanlı mimarisinin en önemli yapıtlarından biridir. (vikipedi).


Benim şöyle bir huyum vardır. Bir yere gitmeden önce orası ile ilgili her şeyi okurum. Nerede ne yenir, nerelere gidilir, ne alınır araştırırım. 


Edirne'ye gitmeden önce de hazırlığımı yaptım. Tabi ki ilk durak Selimiye olmalıydı. İçeri girmeden önce ters lale motifi aklımdaydı ama girdikten sonra caminin güzelliği karşısında unutmuşum galiba. 


Şunun muhteşemliğine bakar mısınız?. 
Daha sonra caminin altında bulunan çarşıya indik. Buradan magnet ve meyve sabunlardan aldık. Sabunların 3 sepeti 10 tl idi.
Kavala kurabiyesi, kallavi kurabiye, badem ezmesi tatmadan da dönmeyin.


Edirne'ye giderseniz mutlaka tava ciğer yemelisiniz. Ciğer yemeyen biri bile severek yer. Ben şahsen ayıla bayıla yedim. Araştırmalarıma göre Edirne'nin en iyisi Aydın tava ciğermiş. Yalnız ciğercilerin olduğu yere gittiğimizde 2-3 tane Aydın tava ciğer gördük birine girdik. Meşhur olan bu muydu bilemiyorum.



Sonra arabayla Meriç nehri tarafına gitmek üzere yola çıktık. Önce Lozan Anıtı'na gittik. Anıt Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yanında. Fakülteye de hayran kaldım.
19 Temmuz 1998'de Süleyman Demirel tarafından açılan anıt 3 sütundan oluşuyor. En uzunu Anadolu'yu, 2. sırada ki Trakya'yı, en kısa olan ise Karaağaç'ı simgelemekteymiş. 
Beton çember, birliği, genç kız figürü; estetik, zerafet ve hukuku, kızın elindeki güvercin barış ve 

demokrasiyi, diğer elindeki belge de Lozan Anlaşmasını sembolize eder.



Anıtı da gezdikten sonra Meriç Nehri tarafına gittik. Burada da belediyenin yerinin uygun olduğunu okumuştum. Şanslı günümüzdeymişiz sanırım çünkü belediyenin yerinde canlı yayın vardı. Kanaltürk Dolu Dolu Anadolu programı canlı yayındaydı. Program sonuna kadar bekledik sonunda da her masaya 1 tabak ciğer ve kurabiye ile ezme ikram ettiler. Ne şans dimi=)






Daha gezilecek yerler vardı ama zaman yetmedi. Bir gün tekrar gitmek isterim. Edirne'yi de insanlarını da çok sevdim. Herkes güleryüzlü ve kibar. Edirne'nin neden Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerinden olduğunu kesinlikle anladım. 

İyi Gezmeler!

25 Temmuz 2014 Cuma

1GEZİ- ESKİŞEHİR 1

Bundan sonra gezi postlarımı da bu blogumda paylaşacağım. 


Doğduğumdan beri (arada küçük ayrılıklarla) Eskişehir' deyim. Bu sebeple ben artık biraz sıkılmış olsam da (bir de şimdi sorun=/) Türkiye' nin kesinlikle en güzel şehirlerinden biri. Bir İstanbul bir İzmir değil tamam ama ilk 10 a girer=) 
Çok merak edildiğini bildiğim için böyle bir yazı dizisi yazmaya karar verdim.
(Artık Eskişehir'den uzaktayım ve çok özlüyorum=/)
İlk durağımız Odunpazarı. 

Tramvay veya otobüse binerek ya da yürüyerek  rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Otobüs ile gelecekseniz odunpazarı , tramvay ile gelecekseniz Atatürk Lisesi durağında ineceksiniz. 

İlk fotoğraf Atlıhan El Sanatları Çarşısı
     


Odunpazarı Eskişehir' in en eski yerleşim yeri. Eski evler restore edildi. Kendinizi masal diyarında gibi hissediyorsunuz, ben öyle hissediyorum en azından=)




Kadınların el emekleri ile yaptıkları ürünleri satışa çıkardıkları bir pazar kuruluyor. Haftasonu daha büyük oluyormuş, haftasonu hiç gitmedim.




Ardından cam sanatları merkezine gittim. Çok güzel şeyler vardı ama ben hazırlıksız gittiğim için birşey alamadım. Mutlaka yine gideceğim.



Bu Odunpazarı' nın ilk bölümüydü. Devamı gelecek=)

21 Temmuz 2014 Pazartesi

İLK ÇEKİLİŞİM BAŞLASIN =)

Sonunda fırsat bulup ilk çekilişimi başlatıyorum. Bu çekiliş ile beraber blogumu da daha aktif olarak kullanmaya başlayacağım (inşallah!). 



Kırtasiye ürünlerini ibeking.com'dan aldım. Ben bakmalara doyamıyorum umarım kazanan da severek kullanır.

4 Ayraç
2 Kağıt Bant
3 Ataç
1 Paris post it
1 Mini Defter
Stamp Sticker
1 Dry Highlighter Kalem


Sizin için seçtiğim kitaplar da bunlar;


Tek şartım GFC ve Bloglovin'den takip etmek.

Bloglovin adresinizi şu şekilde adres çubuğundan kopyalayın sonra bulmakta zorlanıyorum.

http://www.bloglovin.com/nilkutuphanesi

Çekilişi kazanan hediyeler eline ulaştığında bunu sosyal medyadan paylaşsın lütfen. (Teşekkür bile etmeyenleri görünce bunu mecburi tuttum).

İnstagramdan takibe alırsanız sevinirim=)
http://instagram.com/nilsuli

1 Ağustos son gün!


Sevgiyle Kalın!